Jan Scheepens slaagt voor opleiding Verenigingsscheidsrechter!!

Jan, jeugdspeler van Nijnsel Onder 17, en zelf nog wat jonger, fluit al jaren de E en de F-jeugd. Dat doet hij met veel plezier, dus, dat fluiten, het leiden van wedstrijden bevalt hem wel. Dat was ook goed te zien. Hij viste ook al langer naar een serieuze cursus en wil niet alleen fluiten op ervaring of televisiebeelden. Dit najaar kwam er een plek vrij op een cursus in Gemert waar Jan samen met 16 anderen in de schoolbanken zat. Veel leeftijdgenoten en een paar 20-plussers. Als ‘huiswerk’ moest hij onder anderen vier D-wedstrijden fluiten waarbij hij door telkens een andere Nijnselse scheidsrechter werd beoordeeld en gerapporteerd. Ook moest hij na elke wedstrijd een zelfreflectierapport opstellen.
Afgelopen maandag 19 december was de laatste cursusavond. De cursus stond onder leiding van KNVB-docent Henk Heuts uit Echt. De cursisten kregen nogal wat theorie te verstouwen maar gingen ook regelmatig het veld op op die koude maandagavonden in Gemert. Jan was een leergierige cursist die zich goed kon concentreren en veel kennis absorbeerde. Vandaar ook dat hij deze maandag terecht zijn diploma in ontvangst mocht nemen en hij zich meteen aanmeldde voor de vervolgcursus in de eerste helft van 2017. Jan is terecht trots op zijn diploma en wij als vereniging natuurlijk ook. Nieuw bloed bij het scheidsrechterskorps is altijd welkom.
Wij wensen Jan van harte geluk met dit fraaie resultaat en kijken met belangstelling uit naar de resultaten bij de volgende opleiding. En dat we hem alvast vaak mogen zien en vooral horen fluiten op zaterdag. En voetballen natuurlijk…… Want dat blijft hij ook doen.