V.V.Nijnsel/TVE Reclame - Bezoekadres: Sportpark Den Eimert, Sportlaan 2, Nijnsel
Secretariaat: Klaproosstraat 7, 5492 KC Sint-Oedenrode - T: 0413-474067

map

‘Rubberkorrels kunstgras geen gevaar voor de gezondheid.’

Dit bericht werd afgelopen dinsdagmorgen officieel bekendgemaakt. Deze uitslag kwam na een langdurig en intensief onderzoek dat het ministerie van Volksgezondheid door eerder had laten uitvoeren. De analyse van het onderzoek naar ons eigen kunstgrasveld is nog niet binnen, maar dit zal naar verwachting geen ander beeld opleveren. Rubbergranulaat bevat wel degelijk stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn, maar de hoeveelheden zijn zo gering dat dit ver beneden alle normen valt. En bedenk daarbij dat het wonen in de buurt van de snelweg, het (mee)roken van een sigaret en het nuttigen van diverse voedingswaren ook niet geheel risicovrij is!
Het is nog even wachten op een officiële reactie van de KNVB, maar we gaan ervan uit dat zij de uitkomsten onderschrijven en er geen enkele aanbeveling zal komen om de rubberkorrels te vervangen. Ongetwijfeld zal er bij nieuwe aanleg van velden op termijn gekeken worden naar andere materialen, maar dat proces was toch wel opgestart, ook zonder de eerder alarmerende berichten.
Eindelijk duidelijkheid dus en voor alle sporters prettig om te weten dat er veilig kan (blijven) worden gevoetbald op kunstgrasvelden.