Wilton

Vaak wat minder heftig dan in de zomer, maar ook de tweede transferperiode, zo’n beetje in januari, kan voor de nodige reuring in voetballand zorgen. Sommige teams zitten dringend verlegen om versterking, die staan dan in de regel ook ergens (diep) in het rechterrijtje verstopt, en succesvolle teams willen hun beste spelers graag behouden. Als ik even naar Nijnsel kijk, dan denk ik dat in de komende transferperiode de meeste beweging te verwachten is bij Nijnsel 5, 7 en VR1. Bijzonder is dat ook succesmanagers wel eens in de spotlights kunnen komen te staan na aantoonbare en vooral aansprekende successen. Het 3e elftal naar de A-categorie loodsen is zo’n unieke prestatie die je grotendeels kunt en mag toeschrijven aan Ruud Verbakel. Lui Qui Est Spécial is dan ook in onderhandeling met Patrick Kluivert van PSG. ‘Oriënterende gesprekken,’ zegt de succesvol bouwondernemer, maar het kan hard gaan, zo leert de ervaring. En een mooi optrekje daar aan de Champs Elysées, gekoppeld aan een glorieus uitzicht op de Arc de Triomphe, voor de familie Verbakel, dat is niet te versmaden. En in het stille seizoen lekker even terug naar hun mooie tweekapper aan de sfeervolle Rue des Roses in de pittoreske kom van Nijnsel. Elly elke week met de TGV in de eerste klas naar de Franse hoofdstad naar de kleinkinderen, vanzelfsprekend met de onuitputtelijke golden creditcard altijd direct binnen handbereik. Je moet het ijzer smeden als het heet is.
Er zijn van die spelers die ik ervan ‘verdenk’ dat ze tegen het begin van de transferperiode steeds beter gaan draaien. En dan komen we toch weer terecht bij Lucas de Jonge. Hij start in de regel vrij onopgemerkt, maar na de herfstvakantie kan de leiding niet meer om hem heen. Hij wint aan duelkracht en koppelt dit aan een imposante fitheid. Ook zijn opmerkzaamheid mag hier niet onvermeld blijven. Een paar weken geleden stond ik op zondagmorgen één helft naar het Rooise Mirakel te kijken, toen ik Lucas een paar keer hoorde zeggen: ‘Keeper doet mee.’ En verdomd! Niemand had het nog in de gaten maar er stond inderdaad een keeper in de goal! Dan heb je toch een streepje voor. En zo komt Lucas eind december dan toch weer in de JoeKee terecht. Naast de voetbalhectiek gaan we toch ook een stukje cultuur snuiven in het London Palladium, een van de prachtigste theaters in het befaamde West End van de Engelse hoofdstad. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende ‘Lucas – the musical’. Hij heeft mij echter in eerste instantie gevraagd om hem op Boxing Day te vergezellen naar de wedstrijd Watford-Crystal Meth in Noordwest-Londen. Ik denk overigens dat hij Crystal Palace bedoelt, maar dat terzijde. Opnieuw op zoek naar de absurde en duizelingwekkende bedragen die in Engeland al jaren worden rondgepompt. Misschien interessant voor de lezer om wat meer van dit vaak schimmige transferproces te weten te komen, vandaar dat ik Lucas ondanks zijn drukke agenda bereid vond tot een interessant diepte-interview teneinde een tipje van de transfersluier te kunnen oplichten.

Lucas, klopt het dat jij jouw beste voetbal bewust of onbewust laat zien als de makelaars weer zenuwachtig op en rond de velden verschijnen?
“Klopt.”
Zit ik er ver naast als jouw voorkeur toch nog steeds naar de Premier League uitgaat?
“Nee.”
Zou het dus zo maar kunnen dat jij eind november/begin december jouw laatste wedstrijd voor Nijnsel 5 hebt gespeeld, tegen het altijd lastige Erp 10?
“Ja.”
Bestaat de kans dat je mogelijk nog meer spelers van Nijnsel 5 onder de aandacht van de Londense directie brengt?
“Inderdaad.”
Pendel je voorlopig op en neer of ga je vast een loft zoeken in de buurt van het chique Kensington Gardens?
“Mogelijk dat laatste.”
Zullen de trainingen bij Watford iets intensiever zijn dan op donderdagavond op Den Eimert?
“Zou kunnen.”
Heeft je nakende vertrek mogelijk ook iets te maken met het feit dat er in de Nijnsel kantine nog steeds geen Murphy’s wordt geschonken?
“Jij zegt het.”
Als in maart op de Coolsingel het kampioenschap van Feyenoord wordt gevierd, dan zou het zo maar kunnen dat jij moet spelen tegen West Brom?
“Balen.”
Is het jou bekend dat het in Engeland een uur vroeger is?
“Fuck!”
In de Engelse roddelpers doet het gerucht de ronde dat jij twee Rolls Royce’s zou overkopen van Depay. Kun je daar iets op zeggen?
“Mwah.”
Binnenkort Danny Blind op de tribune bij Watford?
“So what?”
Doe je namens mij de groeten aan Sir Elton John?
“Wie?”

Zo kom je nog eens wat te weten! We zullen de ontwikkelingen rondom de transfermarkt met belangstelling blijven volgen.