V.V.Nijnsel/TVE Reclame - Bezoekadres: Sportpark Den Eimert, Sportlaan 2, Nijnsel
Secretariaat: Klaproosstraat 7, 5492 KC Sint-Oedenrode - T: 0413-474067

map

Nieuws

| |

Een slaapplek voor Nilis

Op woensdag dacht heel Nijnsel nog dat Bas Nijhuis tijdens de sponsoravond van afgelopen vrijdag een lezing zou geven. Toen de scheidsrechter door liet schemeren dat hij KNVB-verplichtingen had, moest de sponsorcommissie in allerijl een vervanger regelen. Dat werd Luc Nilis, een grote held voor veel voetballiefhebbers. Een nog veel grotere vis dan Nijhuis en dat zou maar weinig clubs binnen een dag zijn gelukt.

De sponsorcommissie onderhoudt al langer nauwe contacten met de perschef van PSV, Thijs Slegers. Dat kwam goed van pas. Thijs werd gebeld, zei tijd te hebben en had het heerlijke nieuws dat ook Luc Nilis bereid was om naar Nijnsel te komen. Zo belandde ze afgelopen vrijdagavond met een stapel boeken in de kantine van VV Nijnsel TVE / Reclame waar meer dan honderd sponsoren hen met smart opwachtten.

Twee jaar geleden brachten Slegers en Nilis het boek ‘de Waarheid’ uit. Een heroïsch, maar ook dramatisch verhaal over de carrière van de Belgische topvoetballer. Een loopbaan die na vele hoogtepunten in mineur eindigde door een ‘horrorbreuk’. Vooral de periode na de blessure is voor Nilis een enorm zwart gat geworden. Gelukkig is hij de laatste jaren uit dat dal gekrabbeld. PSV heeft daarin een grote rol gespeeld door de voormalige publiekslieveling een baan als spitsentrainer aan te bieden. In het boek is Nilis openhartig, maar dat was hij vrijdagavond ook op het podium in de Nijnselse kantine.

Ondanks wat kleine technische opstartproblemen hadden de heren het naar hun zin. Slegers haalde Nijhuis even door de mangel en ook tijdens de lezing kwam de humor vaak bovendrijven. Vooral enkele anekdotes van Nilis werden door de sponsoren schaterlachend ontvangen. Tijdens de rondvraag werd duidelijk hoe zeer het Nijnselse publiek op Nilis is gesteld. Hem werd zelfs een slaapplek aangeboden. “Dat zou ik helemaal geweldig vinden”, stak Frans van den Burgt niet onder stoelen of banken. Nilis sloeg beleefd af en zat niet veel later in de auto terug naar Zonhove (B). En Slegers? Die is inmiddels een bekende van de club. Hij zal vast en zeker nog eens terugkomen in. Wie weet bij de volgende sponsoravond…

Facebooktwittergoogle_plusby feather