GEZOCHT: Zondag-Manager

Beste leden,

Op basis van KNVB-reglementen is een voetbalvereniging verplicht om voor wedstrijden op zondag een wedstrijdcoördinator aan te stellen. Hiervoor kan een lid worden aangesteld door het bestuur, maar ook bestuursleden kunnen als wedstrijdcoördinator fungeren. Momenteel wordt dit ondergebracht bij het bestuur waarbij de bestuursleden om de beurt ‘dienst’ hebben. Daarbij valt deze functie nog iets breder door andere zondag-taken die hierbij worden ingevuld.

We willen dit graag op een andere manier gaan invullen, mede doordat nu alle bestuursleden voetballend actief zijn (de een wat vaker dan de andere overigens). Daarnaast is het erg lastig om als bestuurslid op zondagen vanaf 8:30 aanwezig te zijn en om vervolgens rond 22:00 mee op te ruimen en te sluiten. Natuurlijk zal er nog wel altijd een bestuurslid zijn dat volledig bereikbaar is bij calamiteiten of bepaalde vragen (wanneer een bestuurslid op het veld staat zal een back-up bestuurder worden gecommuniceerd), maar niet meer fulltime fysiek aanwezig.

Om to-the-point te komen zijn wij dus op zoek naar wedstrijdcoördinatoren (vanaf 25 februari) die hierbij ook als tussenpersoon fungeren. Omdat het dus een bredere functie betreft dan ‘wedstrijd-coördinator’ hebben wij dit een ‘zondag-manager’ genoemd. Er is op een zondag immers van alles te ‘managen’. Hieronder ziet men een taakomschrijving van de functie. We hopen hiervoor 4 of 5 mensen te vinden zodat je ongeveer 4/5x per seizoen aan de beurt bent. Ben je of ken je iemand met interesse, maak dit dan kenbaar bij het bestuur (zie http://vvnijnsel.nl/club/hoofdbestuur/ voor contactgegevens) om onze vereniging zo op een hele waardevolle manier te helpen. Men zal hiervoor dan ook op gepaste wijze beloond worden. Men hoeft overigens niet per se al lid te zijn.

Heb je nog vragen of opmerkingen, dan kun je dit melden bij Arjan van Zutphen (06-30023969). Solliciteren kan ook door op deze link te klikken.

Taakomschrijving Zondag-Manager 8:30 – 13:30 (Streven: 1x per 4 à 5 weken
1. Minimaal 1 uur voor aanvang van de wedstrijd (fysiek) aanwezig zijn. In de regel is dit zondags om 8:30.
2. Ontvangen van (assistent) scheidsrechter(s).
3. Ontvangen van leiders/trainers (bezoekende clubs).
4.Toewijzen en uitreiken sleutels kleedkamers (en borg beheren). Controleren van de kleedkamer(s) na gebruik.
5. Zorgt voor de thee/limonade tijdens de rust van de wedstrijden voor teams.
6. Beheert wedstrijdballen. Bij thuiswedstrijden Nijnsel 1: ook vlaggen ophangen, etc.
7. Ziet er op toe (in samenwerking met kantinepersoneel) dat de bestuurskamer/secretariaat beschikbaar en opgeruimd/schoon is voor teams/gasten/anderen (gevulde koelkast bestuurskamer, koffie/thee in secretariaat om gasten te ontvangen).
8. Zorg altijd dat de eerste hulp kist (gevuld) en AED direct beschikbaar zijn. Zorg altijd dat de hulpdiensten bereikt kunnen worden!
9. Fungeert als tussenpersoon met bestuur bij bijzondere gevallen en als aanspreekpunt voor scheidsrechters/kantinepersoneel/andere vrijwilligers.
10. Draagt zorg bij afgelasting voor informatie-stroming in samenwerking met secretaris en is hier op voorbereid.
11. Is pro-actief, ondernemend, verantwoordelijk en houdt er van een potje voetbal te kijken.