Nijnsel excelleert bij Excellent

Na de 0-4 thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen Sparta’25, waarbij ook nog eens keeper Thijs van Esch zwaar gehavend uit de strijd kwam, was het afwachten hoe Nijnsel Heren 1 deze mispeer had verwerkt. Het moest afgelopen zondag aantreden in Oploo tegen het plaatselijke Excellent dat eveneens haar eerste wedstrijd had verloren.
Het was even zoeken daar ergens in de Peel maar uiteindelijk werd sportpark ‘Het Domein’ toch aangetroffen. De bezoekers creëerden al snel een overwicht maar kansrijke situaties leverde dit offensiefje aanvankelijk niet op. De gastheren loerden op de counter en ook zij verschenen bij regelmaat in de zestien van Nijnsel maar het vervolg had vaak een wat te druistig karakter: wel veel goede wil maar minder voetbalintellect vermengd met enig misfortuin. Net voor de rust een aardige aanval van Nijnsel die redelijk vlekkeloos over meerdere schijven verliep. En zowaar deed Rick van der Vleuten het Oploose net bollen: 0-1. Een mooie opsteker net voor de thee.
Niet ver na de pauze een ferme uittrap van goalie Youri Dortmans van de bezoekers die de bal deed belanden bij John Egelmeers uit het pittoreske Son. Deze twijfelde geen moment en lanceerde de snelle Nick van Heesch die al eerder een aardige kans om zeep had geholpen. Deze keer echter haalde hij meedogenloos uit en toverde de 0-2 tussenstand op het scorebord dat overigens vandaag een off day had. Een luxe positie voor de gasten! De thuisploeg liet het er echter niet bij zitten en de in het oranje zwart gestoken gastheren deden er nog een tandje bij. In de 70e minuut een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot op goal waarbij de vervaarlijke stuiter net voor de goal de Nijnselse doelman toch fataal werd: 1-2. De aansluitingstreffer was een feit en het gaf de Oploose burger weer alle moed. Deze opsteker werd echter niet lang na de 1-2 teniet gedaan door John Egelmeers die zijn eerste competitietreffer voor Nijnsel aantekende en de eindstand op 1-3 bepaalde. Samen met zijn assists werd hij dan ook terecht uitgeroepen tot Man of the Match, een bijzonder moment dat ook zijn ouders tot tranen bewoog. Johan van der Pas die vandaag zijn 32e verjaardag vierde leverde als assistent-scheidsrechter een vrijwel foutloze partij af wat weer de nodige complimenten opleverde van de eveneens foutloze opererende leidsman, de heer De Goeij uit Best.
Nijnsel haalde even na 16.15 uur opgelucht adem, een meer dan verdiende uitoverwinning waarbij de nodige kansen werden gecreëerd, waarvan de meesten overigens om zeep werden geholpen, en die mogelijk een beloftevolle voetbaltoekomst in het verschiet heeft.
Aanstaande zondag wederom een wedstrijd op vreemde bodem en wel tegen het sterke Vitesse’08 uit Gennep. Heel voetbalminnend Nijnsel wordt aanstaande zondag dan ook verwacht op sportpark De Heijkuul aan de Langeweg 4 in Gennep, aan de rand van de mooie Duitse provincie Limburg.