Nijnsel oefent vier keer

Voor Nijnsel/TVE Reclame Heren 1 rolde afgelopen weekend voor het eerst weer de bal buiten het trainingsveld. In een sterk bezet toernooi in Boskant werd een verdienstelijke vierde plaats veroverd. Nijnsel VR2 en de veteranen gingen zelfs met een zilveren plak huiswaarts! Zoals reeds eerder opgemerkt heeft Nijnsel 1 een behoorlijk aantal mutaties ondergaan en dat proces heeft natuurlijk wat tijd nodig. Maar die komt er ook want voor de start van de competitie op zondag 24 september wordt er maar liefst vier keer geoefend en drie keer gebekerd.
Aanstaande zaterdag om 18.00 uur ontvangt Nijnsel thuis vierdeklasser Woenselse Boys uit Noord-Eindhoven. Twee jaar geleden ontmoetten de gastheren dit team in de derdeklasse waaruit het toen degradeerde. Op donderdag 31 augustus ontvangt Nijnsel niemand minder dan het traditionele De Valk uit Valkenswaard, aanvang 20.00 uur. Voormalig speler van FC Eindhoven, Willem II en Nijnsel (wat een prachtige carrière!) Ruud van der Rijt staat aan het hoofd van deze geelzwarte brigade die in de eerste klasse van het amateurvoetbal opereert. De Valk bestaat al meer dan honderd jaar want het werd opgericht in 1909 onder de naam Juliana. Ruud was er toen natuurlijk nog geen trainer. Het is de eerste vereniging die de sympathieke Nijnselaar als hoofdtrainer onder zijn hoede heeft.
Op 5 september brengt Nijnsel nog een bezoek aan Mierlo Hout en op dinsdag 12 september wordt de oefenperiode dan afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Zwaluw Vfc uit Vught. Op dat moment zijn er echter ook al twee bekerwedstrijden gespeeld: op zondag 3 september begint de eerste bekerronde en gaan de geelblauwen op bezoek bij de Wijbosch Eerde Combinatie, al langer gestoken in het rood wit. Een week later bezoekt Avanti’31 sportpark Den Eimert en tenslotte op zondag 17 september staat de derby en tevens laatste bekerwedstrijd van deze ronde Mariahout-Nijnsel op het programma.
De eerste competitiewedstrijd op zondag 24 september mag Nijnsel thuis blijven om de altijd beladen derby tegen Sparta’25 uit Beek en Donk te spelen. De enige ploeg die uit de vorige competitie is overgebleven!