Nijnsel Vets: als de brandweer!

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, wordt het veteranenseizoen afgesloten met een BBQ

samen met Dames 4. Aan deze feestavond gaat dan vaak een partijtje voetbal vooraf tegen

een aansprekende tegenstander. Dit jaar waren de PSV veteranen bereid gevonden om ons

wat tegenstand te komen bieden. En of ze er zin in hadden??? Al om half drie stonden ze in de startblokken, terwijl de gemiddelde veteraan in Nijnsel pas rond half 5 op het veld verschijnt.

Nu is al langer bekend dat wij veteranen niet voor één gat te vangen zijn (Dré). Dus werd er via de media en de vets app opgeroepen om als de brandweer naar het sportpark te komen. Zodat we toch zeker om half 4 konden beginnen.

Uit alle windstreken stoven de vets richting Den Eimert. En om half 4 stonden er wonder boven wonder 11 geel-blauwen op het veld. De oproep had deze keer zelfs ‘’good old’’ Rob van de Laar bereikt en ook Petra was al ter plaatse, achter de bar. Dat haastige spoed soms nog ergens goed voor is bleek tijdens de wedstrijd. Iedereen was bij de les. De adrenaline zat er nog goed in en nog voor rust leek de wedstrijd al beslist. Een 0-1 achterstand werd fanatiek en verdiend omgebogen in een 3-1 voorsprong. Erik verdubbelde zijn seizoenstotaal met de 1-1, Marc de Vries draaide de verdediging dol bij de 2-1 en de 3-1 was een ‘beauty’ van onze scheidend voorzitter René Voss.

In de tweede helft bleek de honger naar doelpunten nog niet gestild. Willy van der Linden liet van zich horen met een hattrick en gaf als kersverse roerganger zijn visitekaartje af. Omdat de roodwitten er ook nog twee voorbij de voortreffelijk keepende Wim kregen, besloten wede wedstrijd na 2 x 30 minuten met een 6-3 overwinning.

Door het vervroegen van de wedstrijd kregen we ook wat meer tijd om bij te komen voordat het weer volle bak was bij de BBQ. En nadat Petra de bloemen in ontvangst had genomen als dank voor al haar uren kantinedienst voor de veteranen, werd ook d’n Burger alvast een beetje in het zonnetje gezet door zijn opvolger.  Na deze plichtplegingen kon eindelijk het vuur aangestoken worden en de muziek wat harder.

Fijne vakantie.