Nijnsel Vets zwaaien Petra Kossen uit

Afgelopen zaterdag sloten de veteranen van Nijnsel/TVE Reclame het seizoen af. Dit gebeurde tegen een tegenstander uit Eindhoven, PSV. Er zat vanwege de oplopende temperaturen weinig vaart in de wedstrijd en wat niet vaak gebeurt, de Nijnselse verdediging zag kans om Willy van der Kuijlen de hele wedstrijd aan banden te leggen en hem het score te beletten. De eindstand werd bereikt bij 6-3 in het voordeel van geelblauw. Vervolgens werd de braai aangestoken en de Erdingers ‘en masse’ uit de koeling gehaald.
Deze avond werd ook afscheid genomen van Petra Kossen aan wie de fraaie overwinning werd opgedragen. Zij is het oudste vrouwelijke lid van de veteranen maar al enige tijd geleden gestopt met spelen. Zij ontpopte zich inmiddels tot vaste supporter en, zeer belangrijk, zij verzorgde sinds mensenheugenis de derde helft van de heren voetballers. Sowieso bij thuiswedstrijden maar ook wachtte zij trouw als de veteranen van hun uitwedstrijd terugkwamen. Dat werd zeer gewaardeerd. De catering komt nu in andere handen en daarom werd Petra uitgezwaaid. Zij ontving vele blijken van waardering, al dan niet stoffelijk, die zij dankbaar en geëmotioneerd in ontvangst nam.
De veteranen hadden hun eigen muziek meegebracht en dit bracht de buurtbewoners ertoe om de ramen zoals  viel te begrijpen al vroeg te sluiten: George Baker (La Paloma Blanca) die een keer of zes langskwam. Vervolgens Anita Meijer (Tell me why), de Zusjes De Roo (Blauwe korenbloemen), Sandra Reemer (Nona zaman sekarang), de Slijpers van Parijs (Puntje erin, puntje eruit, ja, zo gaat ie goed) en Imca Marina (Bella Italia). Aan het einde van de avond gingen er nog geruchten dat niemand minder dan Guus Meeuwis vanuit Eindhoven nog even zou aanwippen om de avond muzikaal af te sluiten, dat kon er ook nog wel bij. Godzijdank voor alle muziekliefhebbers bleek dat nepnieuws.