V.V.Nijnsel/TVE Reclame - Bezoekadres: Sportpark Den Eimert, Sportlaan 2, Nijnsel
Secretariaat: Klaproosstraat 7, 5492 KC Sint-Oedenrode - T: 0413-474067

map

Nieuws

| |

Rhode heerst in Nijnsel

Het WILTON Midzomernachttoernooi zit erop. Na drie donderdagen in juni waarop de poulewedstrijden werden afgewerkt vonden afgelopen vrijdag de finales plaats om de eerste tot en met de 12e plaats. Het was de eerste editie van dit toernooi en het bleek een schot in de roos. Spelers en speelsters van Rhode, SBC en Nijnsel acteerden op een half kunstgrasveld en er viel al die avonden geen onvertogen woord, de sportiviteit vierde dus hoogtij, mooier kan het niet. Iedereen bleef ook fris en fruitig, zodat je mag zeggen dat alle verenigingen die paniekerig lopen te doen over het kunstgras non verbaal op de korrel werden genomen.
En wie vielen er in de prijzen? Jawel, de teams van de sympathieke vv Rhode waar voorzitter Wim van Meijl al jaren met evenveel succes als elan de scepter zwaait. Met het oog op de ingrijpende renovatie van de Neul een geruststelling ook dat deze spelers ook op kunstgras goed uit de voeten kunnen.
Er waren veel complimenten voor de organisatie die in bekwame handen was van de afdeling voetbalgerelateerde zaken van de activiteitencommissie: Britt Hulsen, Paul Boeijen en Bart van de Burgt. Britt: ‘We merkten dat er veel belangstelling was voor een dergelijk toernooi, ook bij de dames, omdat de competitie in de regel half mei is afgelopen en er daarna langere tijd niet veel meer gebeurt. En dat is toch jammer omdat het dan ook vaak pas echt goed voetbalweer wordt. Ik heb daarom mijn collega’s eens bij elkaar geroepen en hen met een al volledig uitgewerkt voorstel geconfronteerd. Zij waardeerden mijn proactieve en pragmatische houding en al snel kwam het spel op de wagen. Ik heb dan ook erg genoten van alle avonden, werd echt getroffen door een soterisch gevoel.’ Paul Boeijen sluit zich daarbij aan: ‘We hadden vanaf het begin het idee dat we een succesformule in handen hadden. Ook de scheidsrechters die we benaderden waren meteen enthousiast. Daarna nog de kantine bemannen of beter gezegd bevrouwen en toen konden we los. We waren ook erg ingenomen met het enthousiasme bij vv Rhode en SBC. Wat mij betreft sluiten Boskant en Ollandia volgend jaar ook aan en maken we vier poules van vier.’
Wilton reikte met zichtbaar plezier de fraaie wisselbeker uit aan Rhode en stak met recht de loftrompet over de organisatie en de sportieve instelling van alle deelnemers. Ook nu waren de weergoden het toernooi gunstig gezind zodat het nog lang gezellig bleef op Den Eimert. Net-niet-over-de-datum bitterballen, een verkoelend en verkwikkend drankje, een muziekje, hoe simpel en aangenaam kan het (voetbal)leven zijn.

Facebooktwittergoogle_plusby feather