VV Nijnsel / TVE Reclame legt nieuwe hoofdtrainer vast

Nijnsel – VV Nijnsel / TVE Reclame heeft een nieuwe hoofdtrainer vastgelegd voor komend seizoen. Tim de Wert, op dit moment coach van hoofdklasser UNA 2, maakt de overstap naar de geel-blauwe brigade uit Meierijstad.

Enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat het contract met de huidige trainer – Arno Methorst –  niet verlengd wordt. Daarna is de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer gestart. Er waren enkele kandidaten, maar Tim de Wert maakte de meeste indruk. “We denken dat Tim als echte dorpeling goed bij onze vereniging past. Bovendien zijn we overtuigd van zijn voetbalkennis. Hij heeft bij UNA laten zien over de juiste capaciteiten te beschikken en daarom hebben we vertrouwen in hem”, laat voorzitter Jeroen van de Sande weten.

De Wert speelde in de jeugd bij UNA, maar raakte zwaar geblesseerd. Hij maakte toen de keuze om verder te gaan als trainer en volgde meerdere cursussen, onder andere via de KNVB. Bij UNA is hij nu voor het tweede seizoen op rij eindverantwoordelijk voor het tweede elftal. Op dit moment staat de ploeg tweede in de Hoofdklasse met twee punten achter OJC Rosmalen. De Wert is slechts 25 jaar, maar dat is volgens het bestuur van de Nijnselse voetbalclub geen probleem. “Leeftijd speelt wat ons betreft geen rol. Het gaat om kwaliteit. Bovendien vinden we dat op dit moment wel bij de vereniging passen, aangezien ook het bestuur behoorlijk jong is”, spreekt Bas Verbakel, hoofd voetbalzaken.

“Super dat ik deze kans krijg. Na acht jaar UNA wordt het tijd om echt op eigen benen te staan. Ik heb er heel veel zin in en ben er van overtuigd dat het een mooie samenwerking gaat worden”, blikt De Wert vol vertrouwen vooruit.